New! Read & write lyrics explanations
  • Highlight lyrics and explain them to earn Karma points.

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Ku cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya...

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)



Lyrics taken from http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/6ixth_sense/tak_bisa_memilihmu.html

Correct | Report

Please input the reason why these lyrics are bad:

songmeaningsPost my meaning

  • U
    +1
    UnregisteredApr 25, 2012 at 7:28 am
    Aku trasa nk share wlopun xde kaitan dgn lgu ni sbb aku dh x tau cmne lg nk tggung sorang2. Mgkin xde sape bc, at least... Aku luahkan pe ku rs skrg. Aku bgtau die aku suke kt die, aku ingtkan kalo aku luah, mgkin aku dpt legakn prasaan aku dan lupekn prasaan tu trhdap die. By da way, prasaan tu mkin kuat. Die pnh ckp, die pun suke aku gk. Then suddenly dia stop caring. Rupeny2 di die dh terikat dgn ssorg lain. Aku mgalah, n rs sgt brsalah sbb dh kacau hbungan die dgn awek die. Aku salu bgtau kt diri aku, lupekan je la mamat ni. Tp smpai skrg, aku xdpt. Wlaupun aku dh bsama dgn org lain, aku msih lg ingt kt die. Aku x tau nape aku xdpt nk lpaskn die. Ape yg ade kt die yg buat aku xdpt nk lupekn die, aku sndri x tau. Ble die ckp die rndukn aku, ht aku pilu betul sbb die dh dmiliki org len.. Rndu tu bkn milik aku spnuhnye :'(
  • U
    UnregisteredApr 30, 2012 at 6:00 am
    Pada mya,ia merupakan mmori terindah... Kami bertemu buat kali pertama dan dia mmperkenalkan novel tak bisa memilihmu.. Mya sudah jatuh cinta pandang pertama padanya.. On the next year,mya dpt tahu dia dah ade girlfren.mya x nak kacau hubungan dorg.. Mya sntiasa dgar lgu ni hampir setiap hari dan berharap aidil akn nyanyikan lgu ni pada mya suatu hari nanti utk pastikan dia bukan untuk mya... Mya syg dia,so mya snggup berundur.. Mlm td impian mya dah tercapai,mya call dye n paksa dye nyanyi untuk mya.. Tp pada masa 2 aidil bru jer putus dgn girlfren dia.. Mya takut untuk brterus terang sbb nanti mya takut ditolak.. Mya hanya harap lgu ni ditujukan oleh aidil untuk mya...
  • U
    UnregisteredApr 24, 2012 at 9:14 am
    Pada saya lagu ini mengisahkan keliruan seseorng dlm menentukan siapa yg dia benar-benar inginkan. Pd saat dia jauh dari wanita a dan rapat dgn wanita b dia ingatkan itulah cinta yg dia inginkan. Tapi bila bertemu kembali dgn wanita a membuat dia sedar akan perasaan sendiri. Tapi pada masa yg sama dia kasian dgn wanita b yang selama ini tertipu oleh mainan perasaan sendiri. Tapi pd saya sapa-sapa pun tak salah, sebab perasaan cinta dan kasih sayang sering saja menjadi salah faham di zaman dahulu dan sekarng. Sebab kita manusia yg sedang mencari cinta yg disediakan oleh allah kepada kita semua. Jadi "kalau nak buat apa-apa keputusan jgn lah bertindak dgn cepat tapi dgn tepat"
  • U
    UnregisteredMar 25, 2012 at 9:10 am
    Kami berlainan agama, aku pun tak bagitau yang aku pernah suka kat dia. Lama gak ar masa nak lupakan dia, apatah lagi satu u... Lagilaa, 2 tahun masa yang aku ambil tok lupakan dia... Huhu, macam takde kaitan dengan lirik lagu, tapi sikit sebanyak ada gak terkait
  • U
    UnregisteredMar 5, 2012 at 8:56 pm
    Maaf ku tak bisa memilih dirimu
    karena kuterhanyut mencintai dia
    inilah salahku yang memberi ruang
    didalam hatiku tuk mencintainya... -gudnite lid-

    Write about your feelings and thoughts

    Know what this song is about? Does it mean anything special hidden between the lines to you? Share your meaning with community, make it interesting and valuable. Make sure you've read our simple tips.
    U
    Unregistered
    Min 50 words
    Not bad
    Good
    Awesome!
    Explain

    Write an explanation

    Your explanation
    Add image by pasting the URLBoldItalicLink
    10 words
    Good
    Cool
    Awesome!
    Explanation guidelines:
    • Describe what artist is trying to say in a certain line, whether it's personal feelings, strong statement or something else.
    • Provide song facts, names, places and other worthy info that may give readers a perfect insight on the song's meaning.
    • Add links, pictures and videos to make your explanation more appealing. Provide quotes to support the facts you mention.
    Before you get started, be sure to check out these explanations created by our users: good, very good, great.
    ×